Почетна / Здравје и исхрана / Здравствени придобивки од пиењето вода

Здравствени придобивки од пиењето вода

Водата мораме да ја употребуваме, секојдневно, за пиење, приготвување јадења, чаеви, чистење на кожата, миење на садови. За еден човек да биде здрав, да има долг и квалитетен живот користењето на здрава и чиста вода е неопходно.

  • Пиењето на здрава и чиста вода ве прави енергични

Недоволната конзумација на вода е најчесто најголемиот фактор за замор во текот на денот.

  • Водата го подобрува метаболизмот и помага во губење на килограми

Редовно пиење на вода го забрзува метаболизмот и помага при топење на вишокот калории.

  • Ако ве боли глава, прво пробајте со вода

Дехидрацијата е една од најчестите причини за главоболка.

  • За одржување на концентрација и будност, користете ја водата

80% од мозочната маса се состои од вода, таа мора да се одржува за мозокот да може нормално да работи.

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...