Почетна / Активен живот / Во лето негувајте ја својата кожа со млеко

Во лето негувајте ја својата кожа со млеко

Наместо млеко за чистење на лице во лето користете  млеко од вашиот ладилник

Во текот на летото на нашата кожа потребна и е дополнителна нега. Сончевите зраци можат да бидат многу штетни за кожата. Затоа многу е важно правилно да ја негувате. Освен миење на лицето и рацете во кратки интервали, ладната вода и користењето на маска за лице и млеко е еден од начините на кои можете да ј подобрите структурата на својата исушена кожа.

  • Миењето на лице со изладено млеко делува релаксирачки и смирувачки за лицето кое е уморно.По излегув ањето во град или пак по враќањето од работа иззмиете го своето лице со вода, и потоа измасирајмте го со ладно млеко околу две-три минути. Измијте го со поголем млаз на ладна вода и исушете го со мека памучн а крпа. Овој третман вашата кожа ќе ја направи хидрирана и чиста.
  • Наместо да купувате млеко за чистење натапкајте млеко и избришете го своето лице. Јасно ќе ја видете нечистотијата . Потоа измасирајте го и измиете го со ладна вода.
  • Летната нега вклучува и мед. Помешајте мед и млеко и масирајте го лицето и вратот 10 минути. Измијте го со ладна вода. Медот се бори со инфекциите, акните и црвенилата а ја чува кожата глатка и мека.

Проверете и

Жито Маркети е нов Трговски Партнер на Lyoness во Македонија

Успешниот македонски ланец Жито Маркети стана нов Cashback Card партнер на интернационалната Куповна Заедница Lyoness. ...