Почетна / Здравје и исхрана / Велигден е на прагот, Ви требаат идеи за украсување на Велигденски јајца? #1

Велигден е на прагот, Ви требаат идеи за украсување на Велигденски јајца? #1

Ви треба време, неколку предмети кои секој од нас сигурно ги има во домовите и КРЕАТИВНОСТ!

 

1. Ставете му течен лепак на површината на јајцето и потопете го во светулки или декоратвни зрнца!

diy-easter-eggs-3-1

diy-easter-eggs-3-2

 

2. Обиколете го јајцето со дебел конец, но претходно ставете течен лепак!

diy-easter-eggs-2-1

 

3. Наберете ливчиња или цветови, и направете уникатен дизајн во неколку чекори!

diy-easter-eggs-12-1 diy-easter-eggs-12-2 diy-easter-eggs-12-3 diy-easter-eggs-12-4

 

4. Свиткајте го јајцето во стари свилени вратоврски, и сварете го јајцето заедно со нив во вода со киселина.

diy-easter-eggs-5-1 diy-easter-eggs-5-2 diy-easter-eggs-5-3

 

5. Постепено додавајте вода ! Лесно и интересно 🙂

diy-easter-eggs-1-1 diy-easter-eggs-1-2

 

6. Нацртајте нешто по ваш избор со перманентен маркер.

 

diy-easter-eggs-10-1 diy-easter-eggs-10-2

 

7. Залепи, одлепи, залепи ! 🙂

diy-easter-eggs-17-1 diy-easter-eggs-17-2

8. Сигурно секој од вас има стара чипка дома 🙂

diy-easter-eggs-19-1 diy-easter-eggs-19-2 diy-easter-eggs-19-3

 

Велигден е на прагот, а на Вас останува да соберете идеи и да ги израдувате најблиските !!!

Очекувајте многу повеќе… 🙂

Проверете и

CoQ10 – ПОДДРШКА ЗА ЗДРАВ СРЦЕВ МУСКУЛ И ПОВЕЌЕ ЕНЕРГИЈА ЗА ОРГАНИЗМОТ

Што е CoQ10? Коензимот Q10 е природен нутриент есенцијален за живот и здравје на секоја ...