Почетна / Диети / Тајна за убава линија: 300 калории помалку

Тајна за убава линија: 300 калории помалку

Во почетокот на оваа година на Европскиот конгрес за дебелина, научниците заклучија дека е потребно да се намалат 300 калории дневно на долгорочен план за да се ослободите од вишокот килограми.

Сите оние шт држат диета и сакаат да ја достигнат зелената килажа, после престанување на исхрана со рестрикција килограмите ги враќаат. Професорот Majkl Rezenbam тврди дека дневно мора да се внесуваат 22 проценти помалку калории наспроти оние кои не држеле диета.

Професорот додаде дека луѓето нормално треба да внесуваат 1600 калории, па оние кои држат диета треба да се ограничат на 1300.

– Се верува дека овој феномен најдобро може да се покаже со пример на мускулите. Мускулите кај луѓето кои држат диета бараат помало внесување калории за разлика од оние кои немале рестриктивна исхрана, се изјасни  Linija Petel -портпарол на британската асоцијација на дијабетичари.

Со време стануваме се послаби. Мускулите помагаат на телото да согори повеќе калории, но со годините нашата мускулна маса опаѓа заедно со метаболизмот, што резултира дека на организмот потребен му е помал внес на калории за да можеме да ја одржиме тежината.

На крај, вишокот калории може да се согори со вежбање, а тренинзи и вежбите со тегови се најдобри за добивање  мускулна маса.

Проверете и

Храна која ќе ви помогне подобро да спиете

Храната е лек доколку се консумира умерено и во вистинско време се консумираат соодветни намирници. ...