Почетна / Архива на ознаки: здравствени придобивки

Архива на ознаки: здравствени придобивки

Влијанието на поленот врз здравјето

Пчелниот полен е мешавина на различен полен кои го собираат пчелите додека летаат од еден цвет на друг. Пчелниот полен соджи витамини, минарали, јаглени хидрати, масти и протеини. Пчелниот полен е популарен народен лек за многу здравствени проблеми вклучувајќи ги ПМС и зголемена простата. Исто така се користи и како енергетски пијалок. Зошто луѓето го користат поленот од пчели? Едно ...

Повеќе »

Воведете го сувото грозје во секојдневната исхрана

Сувото грозје можеби не изгледа ништо спектакуларно, но здравствените придобивки кои ги дава се огромни. Содржи повеќе хранливи материи и минерали кои даваат олеснување кај многубројни физички проблеми, вклучувајќи ги и гастроинтестиналните тегоби, артритис, камен во бубрегот, болестите на срцето, анемија и слично. Ви преставуваме пет главни здравствени придобивки на сувото грозје. Спречува рак    Сувото грозје заштитува од рак на ...

Повеќе »

Оревот го штити срцето, ја негува кожата и го регулира сонот

Не само што е оревот вкусен, туку има широк спектар на здравствени придобивки, од кои најважни се заштита на срцето, зајакнување на имунитетот и го чува здравјето на коските. Од древните времиња тој се поради неговиот облик кои наликува на човечкиот мозок поврзува со интелектот. Јатките воопшто се добри за здравјето, но во споредба со другите јатки, оревот содржи дупло ...

Повеќе »