Почетна / Архива на ознаки: уринарни инфекции

Архива на ознаки: уринарни инфекции

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие инфекции се околу педесет пати почести кај жените отколку кај мажите, пред се заради локацијата на уретрата на жената. Може да влијаат на кој било дел од уринарниот тракт, но најчесто се јавуваат кај мочниот меур (како цистит). Секоја година се проценува дека има над ...

Повеќе »

Уринарни инфекции и нивно лекување

Уринарните инфекции се сериозен здравствен проблем. Тие се втора зачестена појава на инфекција која се појавува кај човекот по инфекциите на респираторниот тракт. На овој тип на инфекции најподложни се жените со оглед на тоа што анатомијата на уринарниот тракт е таква што инфекциите полесно се создаваат (жените имаат многу пократко мочно каналче од мажите) . Иако кај мажите овие инфекции ...

Повеќе »

Најефикасни природни лекови против уринарните инфекции

Уринарните инфекции можат да се јават и кај мажи и кај жени, но почести се кај припадничките на понежниот пол. Вообичаени симптоми на уринарна инфекција се чести нагони за мокрење, печење при мокрењето, промена на бојата на урината, болка во долниот дел на стомакот, зголемена температура. Ви преставуваме најефикасни природни лекови против уринарните инфекции: Бреза        Од сите делови на бреза ...

Повеќе »