Почетна / Архива на ознаки: сончоглед

Архива на ознаки: сончоглед

Лецитин од сончоглед- за нормална телесна функција на виталниот органи

Лецитинот е најзастапен фосфолипид (комплексен вид на маст) во организмот кој е од суштинско значење за нормална телесна функција, особено за виталните органи како срце, мозок, црн дроб и нервниот систем. Лецитинот претставува клучен градежен материјал на клеточните мембрани чија улога е да ги пропушта хранливите материи во клетките и да ги елиминира штетните материи од клетките. Лецитинот врши две важни функции ...

Повеќе »

Семките кои го подобруваат нашето здравје

Семките се доказ дека добрите работи се наоѓаат во молото пакување. Значајот на семките за нашето здравје е одамна познат. Нутриционистите од целиот свет советуваат дека тие треба да бидат задолжителен дел од исхраната. Ви откриваме четири видови на семки кои задолжително би требало да ги вклучите во Вашата исхрана. Лен – ниско калоричните семки на ленот се богати со ...

Повеќе »