Почетна / Архива на ознаки: Симптоми за срцев напад: дали се различни кај мажите и жените?

Архива на ознаки: Симптоми за срцев напад: дали се различни кај мажите и жените?

Симптоми за срцев напад: дали се различни кај мажите и жените?

И мажите и жените може да ги имаат добро познатите симптоми за срцев напад како : ладна пот, болки во пределот на градниот кош, несвестици. Но некои од помалку познатите симптоми како болки во пределот на абдоменот, вратот, вилицата, недостаток на воздух, вртоглавици се почеста појава кај жените отколку кај мажите. Но се разбира не треба да ги игнорирате овие ...

Повеќе »