Почетна / Архива на ознаки: секс

Архива на ознаки: секс

Психологија на сексуалноста

Сексот е важен. Тој е човечка потреба која ја одржува нашата животна енергија. Доколку ја потиснуваме оваа потреба може да се појават емотивни и физиолошки проблеми. Меѓутоа зрелата сексуалност не е едноставно да се постигне. Сексуалноста има потреба од развој на емотивната способност и зрелата личност. Емотивно зрелата личност може да ужива во сексот и од оваа потреба да извлече ...

Повеќе »

Физиолошки и психолошки фактори кои влијаат врз промени во либидото

Што го намалува либидото кај мажите но и кај жените? 1. Стрес Можеби сте личност која добро функционира под стрес. Но сепак често може да се случи да не се чувствувате доволно секси и привлечно за партнерот. Стресот на работа, проблемите со финансиите, грижата околу семејството, и многу други стресни околности може да доведат до намалено либидо. Со цел одржување на ...

Повеќе »

Зборувајте со вашите деца за сексот

Зборувањето со децата за сексот e една од најпредизвикувачките работи за родителите. Во денешното општество потребно е да се разговра со детето за сексот, бидејќи тоа веќе добива информации за сексот од ТВ, музиката, другарчиња од училиште, интернетот и од други извори. Но, често тие информации се некомлетни и погрешни. На Вашето дете му е потребен одговорен извор на информации ...

Повеќе »

Кога нашето тело би се прашувало, еве како ќе изгледа еден ден…

Вака би изгледал совршениот ден кога вашето тело би се прашувало, без разлика на обврските и навиките. 6.30 Кога ќе се разбудите, доаѓа до кратко, но нагло скокање на пулсот и крвниот притисок и поради тоа вашите когнитивни способности се еднакви на оние како кога сте под дејство на алкохол. Оваа состојба обично трае околу 10 минути. Меѓутоа може да ...

Повеќе »