Почетна / Архива на ознаки: повреди

Архива на ознаки: повреди

Кога ќе добиете грч не паничете: еве што треба да направите за да ја олеснете болката

Грч или ”spazam” претставува стегање на мускулите и затоа е важно да не правите нагли движења на ногата кога настапува грчот. Грчот се смирува со спротивната акција а тоа е истегнување. Можеби ви се случило да се разбудите во текот на ноќта или пак по долгиот ден на нозе да добиете грч. Уморни и поспани често не знаете како да ...

Повеќе »

Повредите на локомоторниот систем

На оваа тема пишува Проф. Д-р Глигор Џолев специјалист по ортопедија, субспецијалист по хирургија на колена артроскопија и универзитетски професор од областа на ортопедијата. Високо образование и специјализацијата ги завршил во Р. Македонија, додека субспецијализација и други доусовршувања ги стекнал во запдноевропските земји. Автор е на над 150 публицирани научни трудови од областа на ортопедијата во земјата и странство. Проф. ...

Повеќе »