Почетна / Архива на ознаки: полен

Архива на ознаки: полен

Влијанието на поленот врз здравјето

Пчелниот полен е мешавина на различен полен кои го собираат пчелите додека летаат од еден цвет на друг. Пчелниот полен соджи витамини, минарали, јаглени хидрати, масти и протеини. Пчелниот полен е популарен народен лек за многу здравствени проблеми вклучувајќи ги ПМС и зголемена простата. Исто така се користи и како енергетски пијалок. Зошто луѓето го користат поленот од пчели? Едно ...

Повеќе »

Апитерапија – лекување со производите од пчелите

Во текот на променливите есенски и студените зимски денови кога на секој чекор не демнат различни инфекции, многумина од нас посегнува по различни синтетички препарати, верувајќи дека така ќе го зајакнеме имунитетот и дека ќе се заштитиме од вообичаените сезонски заболувања. Многумина, за жал забораваат на медот и други производи од пчелите кои се одлични за превенција и за лекување ...

Повеќе »