Почетна / Архива на ознаки: ПМС

Архива на ознаки: ПМС

Влијанието на поленот врз здравјето

Пчелниот полен е мешавина на различен полен кои го собираат пчелите додека летаат од еден цвет на друг. Пчелниот полен соджи витамини, минарали, јаглени хидрати, масти и протеини. Пчелниот полен е популарен народен лек за многу здравствени проблеми вклучувајќи ги ПМС и зголемена простата. Исто така се користи и како енергетски пијалок. Зошто луѓето го користат поленот од пчели? Едно ...

Повеќе »

Корен од Перуанска Мака-лековита билка за поголема плодност и подобро здравје

Мака е античка Перуанска билка (корен) со исклучителни карактеристики за подогнување на либидото, плодноста и енергијата кај мажите уште од времето на античките Инки кои ја користеле за време на војување со другите племиња.   Позната по својот латински назив Lepidium meyenii, ја нарекуваат и златна Мака, а на запад позната е како Peruvian Maca. Поради својот голем потенцијал, го ...

Повеќе »