Почетна / Архива на ознаки: пилатес

Архива на ознаки: пилатес

ЗОШТО ДА ИЗБЕРЕТЕ ПИЛАТЕС?

Пилатес е фитнес систем, создаден од Џозеф Пилатес во почетокот на 20-тите години во Германија. Тој претставува серија од контролирани движења, кои се изведуваат или на специјални справи (реформатор) или на подот. Методата Пилатес се фокусира врз подобрување на флексибилноста, силата и сознанието за вашето тело, без непотребно трупање на маса. Целта на пилатес е да се координираат умот, телото ...

Повеќе »

Активна и во бременоста

Бременоста не мора да значи дека веќе не смеете да се занимавате со спортски активности. Голем број на жени може да продолжи со вежбањето, само треба да имаат во предвид дека нема да можат да ги прават сите вежби со ист интензитет. Со вежбите ќе останете здрави, силни и спремни за породување и доаѓањето на бебето. Секако, пред секој облик ...

Повеќе »

Тренинг за душа и тело

Доколку сте спремни и одлучни да поработите на Вашиот физички изглед, откријте со кои вежби најбрзо ќе дојдете до посакуваниот резултат. Јога – јогата е вистински избор ако сакате да Ви бидат во хармонија Вашата душа и тело. Секој час на јога има своја динамика која вклучува вежби за дишење, загревање, истегнување, а посебно внимание посветете на правилното положба на ...

Повеќе »

Изберете ги вежбите според Вашиот стил на живеење

Не заборавајте дека физичката активност и редовното вежбање се многу битна за Вашето здравје, убав изглед, виталност … Па затоа потрудете се и најдете време за вежбање. Вреди да се потрудите, а ние ќе Ви поможеме во тоа со неколку предлози и корисни совети. ПИЛАТЕС ЗА ПРЕЗАПОСЛЕНИ Дома доаѓате по напорниот ден и уморени сте од работата. Во тој момент ...

Повеќе »

Вежби по Ваша мерка

Вежбањето е најдобар начин да Вашето тело и ум останат здрави, важно е само да ја одберете активноста која на  Вас најмногу Ви одговара. Животот без активност и без вежби повлекува со себе и голем број на здравствени проблеми како што се кардиоваскуларни заболувања, дијабетес, дебелина и други сериозни здравствени заболувања. Доколку се уште не сте се одлучиле ко која ...

Повеќе »