Почетна / Архива на ознаки: омега масни киселини

Архива на ознаки: омега масни киселини

Симптоми за срцев напад: дали се различни кај мажите и жените?

И мажите и жените може да ги имаат добро познатите симптоми за срцев напад како : ладна пот, болки во пределот на градниот кош, несвестици. Но некои од помалку познатите симптоми како болки во пределот на абдоменот, вратот, вилицата, недостаток на воздух, вртоглавици се почеста појава кај жените отколку кај мажите. Но се разбира не треба да ги игнорирате овие ...

Повеќе »

Сезонски алергии – јак имунитет и заштита!

Сезонските алергии може да се намалат доколку се направат корекции во исхраната, особено недостатоци на цинк, селен, картеноиди, витамин Ц и витамин Е. Студиите за витамин Ц покажале дека овој витамин во големи дози има ефекти на атнихистаминик но без зголемување на телесната тежина и негативните последици по срцето. Високото ниво на витамин Ц, исто така, ја зголемува енергијата и ...

Повеќе »

ЗНАЧЕЊЕТО НА ОМЕГА МАСНИТЕ КИСЕЛИНИ ВО ИСХРАНАТА

  Храната не е само задоволство во животот, таа е исто така  важен фактор за нашето здравје. Човековата исхрана претставува мешавина од хранливи материи, кои се единствен извор на енергија потребна за опстојување. Енергетски сиромашната исхрана загрозува многу животни функции, а пред се работната способност. Храната е незаменлив услов за оптимален развој, здравје, добро расположение, значи дел од животот на ...

Повеќе »