Почетна / Архива на ознаки: омега-3

Архива на ознаки: омега-3

НЕГУВАЈТЕ ГО ЗДРАВЈЕТО – Омега киселини за поздраво срце

Знаци за недостаток на омега масни киселини се: брзо заморување, сува кожа, опа”ање на косата, слаба меморија, имунолошки нарушувања, слаба периферна циркулација, менување на расположението и депресија. Храната не е само задоволство во животот, таа е исто така важен фактор за здравјето. Таа претставува мешавина од хранливи материи, кои се единствен извор на енергија потребна за опстојување. Енергетски сиромашната исхрана ...

Повеќе »

НЕГУВАЈТЕ ГО ЗДРАВЈЕТО – Омега киселини за поздраво срце

Знаци за недостаток на омега масни киселини се: брзо заморување, сува кожа, опа”ање на косата, слаба меморија, имунолошки нарушувања, слаба периферна циркулација, менување на расположението и депресија Пишува: проф. Др Здравко Тројачанец Храната не е само задоволство во животот, таа е исто така важен фактор за здравјето. Таа претставува мешавина од хранливи материи, кои се единствен извор на енергија потребна ...

Повеќе »

Omega-3 – Масти кои живот значат

Природен концентрат на молекуларно дестилиранo рибино масло со фармацевтски степен на квалитет. Што е Omega-3? Omega-3 е есенцијална масна киселина (EFA), позната и како полинезаситена масна киселина (PUFA). Масните киселини се неопходни за целокупното здравје и се есенцијални за растот и развојот низ сите фази на животот на човекот. Наречени се есенцијални бидејќи организмот не може да ги создаде самиот ...

Повеќе »

Медитеранска исхрана го продолжува животниот век

Според најновите научни истражувања, медитеранската исхрана во комбинација со вежби спречува создавањето на голем број хронични заболувања и може да го продолжи животниот век до 15 години. Истражувањето се спроведувало на 120 000 мажи и жени и тоа на старосна возраст од 55 до 69 години. Тие консумираа исклучиво здрави намерници, а долгогодишните истражувања покажаа дека животниот век на жените ...

Повеќе »