Почетна / Архива на ознаки: оброци

Архива на ознаки: оброци

Правила за контрола на исхрана

Контролата на порциите е основа за здрава диета. Конролирањето на исхраната не мора да е тешко. Со овие три чекори веруваме дека можете послесно да ги планирате своите оброци.

Повеќе »

Дали треба да се внесува храна после тренинг?

Постои голема заблуда мегу луѓето дека не треба да се јаде веднаш после тренинг. Тоа е сосема погрешно! Најдобро е да јадете колку што е можно побрзо после тренингот. Ако чекате многу долго, вашето тело ке ја складира храната како масти наместо да ги “нахрани” мускулите. Препорачливо е да имате мал оброк веднаш после тренингот (околу 30минути). Тој период се ...

Повеќе »