Почетна / Архива на ознаки: карнозин

Архива на ознаки: карнозин

Карнозин-супстанца на долговечноста

Супстанцата на долговечноста, како ште се нарекува Карнозинот, позитивно влијае на знаците на стареење, како во физички така и психички поглед. Редовното користење на Карнозинот допринесува луѓето да изгледаат, но и да се чувствуваат млади и полни со енергија. Фактот дека карнозинот природно се наоѓа во нашиот орагнизам, но и во исхраната, е доволен доказ дека е апсолутно безбедна супстанца. Со ...

Повеќе »

Како да засјаете со елан и здравје во вашите златни години со помош на Карнозин?

Одлично е и кога старееме со грациозност – секој ја има таа желба. Доколку се грижиме правилно за себе имаме поголем потенцијал да старееме добро и да се чувствуваме добро. Благодарејќи на бројните истражувања, веројатно е дека можете да бидете активни и да имате мускули дури во вашите 80ти. Од секогаш беше сметано дека не можеме да имаме нови мозочни ...

Повеќе »

Влијанието на карнозинот врз аутизмот

Лекарот Michael Chez (детски невролог од Чикаго) прв користел карнозин во терапијата за аутизам. Во 2002, истиот лекар објавил и научен труд за користење на карнозинот во терапијата на деца со спектар на аутистични пореметувања (ASD). Во студијата учевствувале вкупно 31 дере на возраст од 3-12,5 години. Децата поделени биле во 2 групи. Едната група добивала карнозин во дози од 800 ...

Повеќе »