Почетна / Архива на ознаки: Енергетски напивки

Архива на ознаки: Енергетски напивки

Влијанието на поленот врз здравјето

Пчелниот полен е мешавина на различен полен кои го собираат пчелите додека летаат од еден цвет на друг. Пчелниот полен соджи витамини, минарали, јаглени хидрати, масти и протеини. Пчелниот полен е популарен народен лек за многу здравствени проблеми вклучувајќи ги ПМС и зголемена простата. Исто така се користи и како енергетски пијалок. Зошто луѓето го користат поленот од пчели? Едно ...

Повеќе »

Енергетски напивки – да или не?

Брзиот темпо на живеење, недостиг на квалитетен сон, напорната работа, потреба секогаш да се биде на висина на задачата, желбата да се отстрани стресот со инстант метода, подобрување на меморијата и будењето на концентрацијата, ги тера некои луѓе да посегнат по брзите решенија за обновување на енергијата, маркетиншки, сугестивно спакувано во лименка. Креативните се наметнуваат во осмислувањето на називот на ...

Повеќе »