Почетна / Архива на ознаки: деликатес

Архива на ознаки: деликатес

Ајвар – господарот на зимницата!

Волшебната состојка на традиционалната трпеза, верниот придружник на секоја веселба, домашниот ајвар секое јадење за миг го претвора во вистинска гозба. Во раната есен, кога природата е преполна со зрелото овошје и зеленчук, во пазарите се простираат црвените теписи од сочната и миризлива пиперка. И без малку претерување, скоро секое домаќинство ги чека црвените пиперки од пазарот бидејќи за ајвар ...

Повеќе »