Почетна / Архива на ознаки: cranberry caps

Архива на ознаки: cranberry caps

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие инфекции се околу педесет пати почести кај жените отколку кај мажите, пред се заради локацијата на уретрата на жената. Може да влијаат на кој било дел од уринарниот тракт, но најчесто се јавуваат кај мочниот меур (како цистит). Секоја година се проценува дека има над ...

Повеќе »

Уринарни инфекции и нивно лекување

Уринарните инфекции се сериозен здравствен проблем. Тие се втора зачестена појава на инфекција која се појавува кај човекот по инфекциите на респираторниот тракт. На овој тип на инфекции најподложни се жените со оглед на тоа што анатомијата на уринарниот тракт е таква што инфекциите полесно се создаваат (жените имаат многу пократко мочно каналче од мажите) . Иако кај мажите овие инфекции ...

Повеќе »