Почетна / Архива на ознаки: активен живот

Архива на ознаки: активен живот

Вежби кои траат по 15 минути и со кои ќе бидете во фит форма

Дали се измачувате со недоволното време за посета на теретана поради бројните обврски и одржувањето на балансот помеѓу работата, семејството (децата и сопругот) како и домашните обрски? Можете да ја одржувате својата но и да бидете во фит форма со само неколку минути дневно поминати во вежбање на високоинтензивни вежби рано наутро. Станува збор за  популарниот ”HIIT Workout” режим кој ...

Повеќе »

L-CARNITINE – ТРАНСПОРТЕР НА ЕНЕРГИЈА ВО ОРГАНИЗМОТ

Во многу информативни средства се сретнуваат написи за дејството на L-Carnitine, воглавно како рекламни пораки за слабеење. Многу луѓе имаат чуено за L-Carnitine но колку од нив вистински знаат што е тоа и како дејствува? Што е во суштина L-Carnitine? L-Carnitine е супстанцa која се добива од 2 есенцијални аминокиселини: лизин и метионин. За да се произведе во телото потребно ...

Повеќе »