Почетна / Архива на ознаки: Златна рипка

Архива на ознаки: Златна рипка

8 работи за водата кои сигурно не ги знаевте

Во лажичка вода има толку молекули колку што има лажички вода во Атлантикот. Атлантскиот океан брои 23% вкупна површина морска вода, додека Тихиот океан 48%. Бизоните никако не можат да потонат без разлика колку се тешки. Нивната глава, грб и опашка секогаш се над вода. Едно од чудата што доведе до канонизација на Св. Брижит во Ирска во 16 век ...

Повеќе »