Почетна / Здравје и исхрана / SPIRULINA PACIFICA – СУПЕРХРАНА ЗА ТРУДНИЦИ, ДОИЛКИ И ДЕЦА
happy kid girl hugging pregnant mother's belly

SPIRULINA PACIFICA – СУПЕРХРАНА ЗА ТРУДНИЦИ, ДОИЛКИ И ДЕЦА

ГАРАНТИРАНО ПРИРОДНО ПОТЕКЛО

Spirulina Pacifica извонредно добро се искористува од човечкиот организам бидејќи тој го препознава природното. Разните мулти витамински и минерални производи создадени од човекот сепак се недоволно добри во однос на природното.

Screenshot_1

Spirulina Pacifica и бременост

Spirulina Pacifica е извонредна комбинација на бета-каротен, хлорофил, витамини на Б комплексот, комплетни протеини, гама линоленска киселина и мноштво на минерали и ензими. Spirulina Pacifica ги содржи сите есенцијални амино киселини и 23 пати повеќе биолошко железо отколку спањаќот, 3 пати повеќе витамин Е од пченичните ‘ркулци, 4 пати повеќе протеин отколку тофу (сирење од соја), 5 пати повеќе калциум од млекото и 25 пати повеќе бета-каротен од морковот.

Spirulina Pacifica е идеална за време на бременост или доење, бидејќи исхраната е еднакво важна и за мајката и за детето. Детето е целосно зависно од хранливите материи обезбедени од крвотокот на мајката. Поради тоа, мудро е жените кои размислуваат за мајчинство да ја подобрат нивната исхрана пред да станат бремени.

Анемијата (недостаток на железо) кај бремените мајки и децата во развој е најчесто нутритивно заболување. Додатоците на железо се многубројни, но повеќето се формули на неоргански железни синтези, кои имаат значително слаба биолошка искористливост и често пати предизвикуваат непријатни споредни ефекти. Витаминот Б-12 во Spirulina Pacifica е од особена важност за мајките-вегетеријанци. Бебето хрането само со мајчино млеко од мајка-вегетеријанец може да развие симптоми на анемија.

Хранливите состојки помагаат да се изгради мозокот и нервниот систем на фетусот кои се добиваат од мајката за време на бременоста.

Снабдувањето на Spirulina Pacifica со апсорбливи хранливи материи може да биде од особено значење за бремените жени кои се хипогликемични или склони на онесвестување.

Идеален додаток во исхраната, Spirulina Pacifica го обезбедува организмот со сите основни хранливи материи потребни секојдневно, правејќи ве свежи, активни и полни со енергија низ целиот ден.

Spirulina Pacifica и деца

За децата во раст е исто така полезно да земаат Spirulina Pacifica; за подобрување на имунолошкиот систем и метаболизамот, за намалување и избегнување на настинките и кашлиците кои се многу чести и лесно се шират во овој период од животот и за подобрување на концентрацијата и вниманието. Содржи гама линоленска киселина, која е важна за растот и развојот, а покрај мајчиното млеко, единствен извор на оваа важна масна киселина е токму Spirulina Pacifica.

 Како се произведува нашата Spirulina погледнете во следното видео

Производ за целото семејство – поздрави родители и деца.

 

ТРИМЕКС Дооел

тел.: 02 / 32 46 000

e-mail: info@trimeks.com.mk

www.trimeks.com.mk

 

Проверете и

CoQ10 – ПОДДРШКА ЗА ЗДРАВ СРЦЕВ МУСКУЛ И ПОВЕЌЕ ЕНЕРГИЈА ЗА ОРГАНИЗМОТ

Што е CoQ10? Коензимот Q10 е природен нутриент есенцијален за живот и здравје на секоја ...