Почетна / Совети за здравје / Со пешачење против болестите

Со пешачење против болестите

Жените кои пешачат најмалку два часа неделно или се движат со брзо темпо, можат да ја намалат опасноста од мозочен удар во просек од 30 проценти, а истражувањето кое е направено на околу 40 000 жени со старост во просек од 54 години покажало дека оние жени кои се движеле со брзина од 5 километри на час ја намалиле опасноста од мозочниот удар за 37 проценти. Физичката активност, односно редовното движење е неопходна поради намалување на опасноста од кардиоваскуларните заболувања, како што е мозочниот удар, истакнуваат научниците

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...