Почетна / Совети за здравје / Секоја цигара одзема 1,2 минути од сонот

Секоја цигара одзема 1,2 минути од сонот

Спрема истражувањето што беше спроведено во цела земја, научниците од Америчкиот Универзитет во Флорида докажаа дека, 11,9 % од луѓето кои конзумираат цигари имат проблем и не можатна вечер да заспијат.

Истражувањето покажа дека 10.6 % од Американците имаат испрекинат сон, одека 9,5 % се будат во утринските часови. Квалитетот на сонот сепак се подобрил кај оние што се откажале од цигарите. Научниците тврдат дека секоја цигара одзема 1,2 минути од сонот.

Истражувањето е објавено во магазинот “Psychology, Health & Medicine”.

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...