Почетна / Совети за здравје / Се приближуваат првомајските празници- внимавајте на храната

Се приближуваат првомајските празници- внимавајте на храната

Првомајските празници поврзани со продолжениот викенд се период кога најчесто пријателите се собираат на пикник во природа , знаат да подготват скара со најразлични видови на месо, па и масно.
Знаат да се напијат и да јадат прекумерено.

Како да го избегнете прејадувањето во период кога обилно се јаде и пие?
– Изберете помалку масна храна и зеленчукови салати или свеж зеленчук.
– Наместо алкохолни или газирани пијалоци изберете вода со лимон тоа е одличен избор.
– И ужвајте повеќе во природата и свежиот воздух наместо да седите само под сенка.

Среќни празници!

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...