Почетна / Совети за здравје / Сакате ли добра линија? Избегнувајте ги овие пијалоци!

Сакате ли добра линија? Избегнувајте ги овие пијалоци!

Подеднакво е важо да пазите што јадите и што пиете.

Само затоа што нешто е во течен облик не значи дека помалку има калории од едно чоколадо. Изборот на вистинскиот пијалок може да го забрза вашиот метаболизам, до го намали апетитот, и да намали калории.

1. Минерална вода

Доколку сте на диете и пиете доста кисела вода ќе го намалите бројот на внесените калории, но како последица нема да изгубите на тежината. Затоа, за да ја задоволите својата жед пијте обична ладна вода.

2. Овошни сокови

Ваквите сокови исто толку дебелеат како и газираните пијалоци, особено ако не се 100% овошни. Наместо нив, пробајте да внесете сок од зеленчук, како на пример сок од домат.

3. Сирупи

Само затоа што овошјето е претворено во пијалок, не значи дека е здраво. Прескокнете ги додатоците како што се сирупи, сладолед или мед.

4. Енергетски пијалоци

Ако сакате да ослабите, во секој случај избегнувајте енергетски пијалоци. Тоа се калориски бомби поради количината на шеќер што ја содржат.

5. Кафе со додатоци

Придржавајте се на чисто црно кафе безслатки додатоци: шлаг, вкусови на кафе или млеко.

6. Коктели

Коктелите се повкусни од пиво, но содржат двојно повеќе калории поради шеќерите кои ги содржат. Наместо нив, подобро би било да се одлучите за светло или темно пиво.

 

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...