Почетна / Совети за здравје / Подобрете ја плодноста со MACA

Подобрете ја плодноста со MACA

Многу парови се соочуваат со овој проблем. За да се зачува плодноста кај мажите и жените пред се потребно е нивниот репордуктивен систем да биде во одлична функција. Медицинските истражувања покажуваат дека секојдневно се зголемува бројот на луѓе кои имаат проблем со зачнување.

Жени
Неплодноста кај жените е последица на дисбалансот на половите хормони и вистински пример за тоа е смалената продукција на естрогенот и прогестеронот кои се главни поттикнувачи на зачнувањето. Често неможноста за зачнување е директна последица на стресот, начинот на живот како и последица на појавата на полицистични јајници , но последните испитувања покажуваат дека скоро секоја втора жена има проблеми со смалена продукција на хормони. МАСА со своето ефикасно дејство преку хопофизата и хипоталмусот влијае врз урамнотежување и правилна продукција – лачење на естроген и прогестерон со што се доведува до воспоставување на баланс во организмот. Жената овлира и се создаваат соодветни услови за зачеток.   MACA се покажала како најдобар природен производ за зголемување на плодноста.
maca
Мажи
Многу е важно да знаете дека овој производ е растение со исклучителна енергетско, адаптогено и антидепресивно дејство брз човековиот оргаанизам, а незината улога како регулатор на хормоните кај мажите е доста голема. Преку воспоставување на хормонална рамнотежа органоизмот добива виталност, енергија и полесно се адаптира. Кај мажите МАСА делува така што првично ја зголемува енергијата, ја подобрува периферната циркулација и го подбрува расположението. Кај сперматогенезата полн ефект се достигнува по 2-3 месеци и тогаш се очекува зголемување на бројот и подвижноста на сперматозоидите 150-200% како и количината на ејакулат. Како и кај жените , МАСА по пат на невролошка врска ја подобрува работата на хипофизата и хипоталмусот кој доведува до поголема продукција на тестостеронот кој е најбитен фактор за плодност кај мажите.

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...