Почетна / Совети за здравје / Oral Biotic – прв пробиотик во светот за заштита на уво, нос и грло

Oral Biotic – прв пробиотик во светот за заштита на уво, нос и грло

–          Ја зајакнува отпорноста со оддржување на природна бактериска рамнотежа

–          Здраво, природно и делотворно решение

–          Делува брзо, сигурно и ефикасно, не содржи шеќер

–          Природна поддршка при настинки, грип и инфекции на горните дишни патишта, особено кај деца

 

Oral Biotic K12 пробиотикот содржи 2 милијарди корисни бактерии и ја оддржува природната рамотежа во устата, грлото и средното уво. Ја зголемува отпорноста на инфекции со оддржување на природна бактериска рамнотежа.

Oral Biotic претставува единствен и потполно нов концепт на додаток во исхраната со цел поддршка на здравјето и рамнотежа на микрофлората во устата, грлото и средното уво.

Клиничките истражувања покажуваат дека доколку дојде до нарушување на нормалната рамнотежа на бактериската флора на средното уво, тоа станува се повеќе подложно на инфекции. Oral Biotic е апсолутно добра новост за сите родители, бидејќи претставува здраво, неинвазивно и природно решение за заштита на здравјето на средното уво. Тој е научно создаден производ кој делува брзо, сигурно и ефикасно.

Честите настинки и инфекции на грлото и увото досега немаа адекватно природно решение за превенција. Oral Biotic е природна поддршка кај инфекциите на грлото и средното уво кај деца и возрасни. Содржи Streptococcus salivarius, прв пробиотик специјално наменет за уста, грло и уво.

Како делува Oral Biotic?

Кога организмот е во здрава состојба нашата уста е заштитена со полезна бактериска микрофлора која делува како природен одбрамбен штит. Кога организмот е под стрес и нападнат со вируси и штетни бактерии доаѓа до пореметување на микрофлората во устата поради што се развиваат инфекции на горните дишни патишта.

Инфекцијата на грлото и носот може да се прошири и да предизвика воспаление на увото, кое е почесто кај малите деца. За да се намали можноста за појава на воспаленија, се препорачува употреба на пробиотици за уво, нос и грло.

Oral Biotic испорачува 1 милијарди корисни бактерии директно во устата со што го враќа организмот во рамнотежа и го засилува во борбата против вирусите и штетните бактерии.

OralBiotic достапен во аптеките низ Републиката и за онлајн нарачка на www.trimeks.com.mk

Делува на 2 начини: превентивно – како заштита да не дојде до воспаление на увото, носот и грлото и симптоматски –  ги ублажува веќе постоечките симптоми на воспаление на увото, носот и грлото.

Кога се користи Oral Biotic?

 • Кај сите видови бактериски и вирусни воспаленија на уво, нос и грло
 • За ублажување на болки во грлото, воспалени крајници и ангина
 • За побрзо поминување на настинките
 • Кај акутни воспаленија на увото
 • За смалување на симптомите на вироза (наместо да чекате таа сама да помине)
 • Кај воспаленија на уво, нос и грло предизвикани од бактерии – помага како природно решение кое може да ја намали употребата на антибиотици
 • За стоматолошки заболувања – кај парадентоза, афти и кандијаза и против лош здив
 • Кај сите заболувања со кои се нарушува рамнотежата на микрофлората во устата
 • Се препорачува за луѓе кои работат и престојуваат во простории каде има многу луѓе
 • Здраво, природно и делотворно решение кое делува брзо, сигурно и ефикасно; не содржи шеќер
 • 100 пати поефикасен од традиционалните антисептички пастели за лижење

 

Обезбедете за себе и своето дете природна заштита од воспаленија на уво, нос и грло!

 

Увозник и дистрибутер за Македонија Тримекс Дооел Скопје:

www.trimeks.com.mk
https://www.facebook.com/Trimeks/?fref=ts

Проверете и

Храна која ќе ви помогне подобро да спиете

Храната е лек доколку се консумира умерено и во вистинско време се консумираат соодветни намирници. ...