Почетна / Совети за здравје / ORAL BIOTIC – прв пробиотик во светот за заштита на грло, нос и уво

ORAL BIOTIC – прв пробиотик во светот за заштита на грло, нос и уво

Пробиотиците се дефинираат како добри, корисни бактерии кои ако се присутни во адекватни количини помагаат во зачувување на здравјето. Сите бактерии ги примаме преку устата.

Доколку количината на добри бактерии во устата е на правилни ниво отпорноста на организмот на лошите бактерии е на високо ниво. Во таа прва линија на одбрана клучна улога има добрата бактерија Streptococus Salivarius BLIS K12. Strepotocosu BLIS K12 е природна добра бактерија која се наоѓа во устата, јазикот и грлото. Со своето ензимско делување ги спречува лошите бактериии и го штити организмот од инфекции.
BLIS K12 е напреден пробиотик при појава на кариес кој обезбедува природна заштита на имунолошкиот систем против воспаление на грлото, инфекција на увото и други инфекции на горните дишни патишта, особено карактеристични за децата.
Честите настинки и инфекции на грлото и увото досега немаа адекватно природно решение за превенција. Oral Biotic е природна поддршка кај инфекциите на грлото и средното уво кај деца и возрасни. Содржи Streptococcus salivarius, прв пробиотик специјално наменет за уста, грло и уво.

Oral Biotic K12 пробиотикот содржи 2 милијарди корисни бактерии и ја оддржува природната рамотежа во устата, грлото и средното уво. Ја зголемува отпорноста на инфекции со оддржување на природна бактериска рамнотежа. Oral Biotic претставува единствен и потполно нов концепт на додаток во исхраната со цел поддршка на здравјето и рамнотежа на микрофлората во устата, грлото и средното уво.

Клиничките истражувања покажуваат дека доколку дојде до нарушување на нормалната рамнотежа на бактериската флора на средното уво, тоа станува се повеќе подложно на инфекции. Oral Biotic е апсолутно добра новост за сите родители, бидејќи претставува здраво, неинвазивно и природно решение за заштита на здравјето на средното уво. Тој е научно создаден производ кој делува брзо, сигурно и ефикасно.

oral
oralllll

Проверете и

Храна која ќе ви помогне подобро да спиете

Храната е лек доколку се консумира умерено и во вистинско време се консумираат соодветни намирници. ...

Еден коментар

  1. Oral biotik k12 dali moze da se dava na deca so napolneti 3god.