Мусака

Состојки:

  • 3 тиквички
  • 300 гр мелено јунешко месо
  • 2 моркови
  • 400 гр блитва
  • 1 тиквичка
  • 1 главица кромид
  • 2 чешне лук
  • 1 домат
  • 1 свежа пиперка
  • бибер
  • 1 киска магдонос
  • 1 лажица зачини
  • 50 гр путер
  • 700 мл вода
  • 200 ml mleka,
  • 2 jajeta

Подготовка:

Месото, кромидот, морковите и блитвта издинстајте ги во масло па додадете малку лук. Тиквичките во посебна тава малку пропржете ги. Во сталкен сад наредете ги тиквичките, смесата со месо, па повторно тиквички. Зачинете ги па прелијте ги со разматените јајца и млеко.

Печете ги во рерна 10 минути на 200 степени.

Проверете и

Креативни и здрави оброци јајце +пиперка- совршена комбинација

Во овој период од годината црвените пиперки се одличен додаток на секој ваш оброк. Па ...