Почетна / Совети за здравје / Movember и здрава простата, се што треба да знаете за SAW PALMETTO
Movember fundraising for mens health awareness charity message on black heart shape blackboard on blue background.

Movember и здрава простата, се што треба да знаете за SAW PALMETTO

ШТО Е SAW PALMETTO?

Saw Palmetto е ниско-растечка палма, која содржи бројни полезни состојки, вклучувајќи флавоноиди, стероли и масни киселини кои го поддржуваат здравјето на простата.

 

Извор:http://mamasgardencenter.com/
Извор:http://mamasgardencenter.com/

Како делува Saw Palmetto?

50-60% од мажите во светот патат од синдромот на зголемена простата што предизвикува многу болно мокрење. До зголемеување на простата доаѓа поради хормонални промени кои се нормална појава кај секој зрел маж. Saw Palmetto е комплетно природна состојка која го го блокира и природно спречува растот на простатата и го поддржува здравјето на простата.

CYFPRG Benign prostatic hyperplasia (BPH)
CYFPRG Benign prostatic hyperplasia (BPH)

Иако самото зголемување на простата е доброчудно, тегобите настануваат поради делумно или целосно затварање на мокрачниот канал и се манифестираат како отежнато, често и непотполно мокрење и болна ерекција. Блокадата на уретрата и заостанатата урина претставуваат опасност за бубрезите и се поволни за развој на инфекции.

Спротивно на некои други опции, Saw Palmetto нема естрогенско (женски хормон) влијание на телото на мажите и е без споредни ефекти, како што е губење на сексуалната желба.

 

ПОЛЕЗНОСТИ

– Превентива од двете состојби кои предизвикуваат страв кај мажите од средните години: заболување на простата и ќелавост

– Поддржува здраво функционирање на простата

– Природен и сигурен избор за мажи со проблеми со простата и мокрење

– Го штити здравјето на простата додека помага да се избегне опаѓање на косата и ќелавеење

– Се препорачува на спортистите, а особено на оние кои употребуваат стероиди (зголемувањето на простата е само еден од штетните ефекти од употребата на стероиди)

– Поддршка при инфекции на мокрачните патишта

– Го зголемува производството на сперма и сексуалниот нагон кај мажите

 

Saw Palmetto е извонреден природен производ за поддршка при најчестите тегоби и проблеми на современиот маж поврзани со простата, импотенција и неплодност. Поддршка за зачувување на Вашата простата и здравје и потпора за ослободување од сите непријатности поврзани со заболувањето на простатата.

Во Saw Palmetto од NOW Foods се наоѓа чист екстракт на saw palmetto од бобинките на билката Serenoa repens во облик на капсули чии најактивни и најефектни состојки се масните киселини и стеролите. Saw palmetto berries се препорачува за сите мажи во зрела возраст имаат проблеми со здравјето на простата како и на оние кои поради било која причина имаат проблем со мокрење.

Никакви споредни ефекти не се забележани во клиничките студии со екстракт од Saw Palmetto.

Позитивните резултати треба да се очекуваат после 4-6 недели на терапија.

 

saw-palmetto-berries-527x1024

Достапно во пакување од 100 капсули од 550 mg.
Увозник и дистрибутер за Македонија
:

тел.: 02 / 32 46 000

info@trimeks.com.mk

www.trimeks.com.mk

 

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...