Почетна / Совети за здравје / Корисните вежби во бременоста

Корисните вежби во бременоста

Група на американски и новозеландски научници утврдија дека жените кои во текот на бременоста се занимаваат со фитнес раѓаат деца со помала тежина од оние жени кои не практикуваат вежбање. Меѓутоа покрај тоа што имаат помала телесна тежина, бебињата на физички активни бремени жени не заостануваат по должината од останатите бебиња, и не покажуваат знаци на неухранетост. Научниците истакнуваат исто така дека умерени редовни вежби, како што е лесното возење на триножен велосипед, го менуваат опкружувањето во матката, и влијаат на идниот метаболизам на детето. Тие наведуваат дека бебињата кои се родени со поголема телесна тежина се склони на дебелина  во поголема возраст, па затоа препорачуваат на бремените жени редовно да вежбаат кога се во можност, не само да не бидат со поголема телесна тежина по породувањето туку како би го заштителе здравјето на нивното дете.

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...