Почетна / Совети за здравје / Како да засадите ѓумбир (ВИДЕО)

Како да засадите ѓумбир (ВИДЕО)

Ѓумбирот е одличен за подобрување на дигестијата, се користи како зачин, чај, можете да го додавате на вашиот чај во комбинација со мед за да добиете одлична фигура и потенка половина.

Денес со вас споделуваме видео за методот за засадување на ѓумбри во вашиот дом
Потребна ви е почва со компост , а за да почнете да го берете потребни се неколку месеци.
Најдобар период за засадување е периодот помеѓу пролет и есен со цел да ги добиете посакуваните резултати.
Вториот метод е метод за потопување во вода. Погледнете го видеото и одлучете кој метод најдобро одговара.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1-P8tAmFvTs]

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...