Почетна / Совети за здравје / Како да се преживее стресот на работното место?

Како да се преживее стресот на работното место?

Поминуваме во неделата 40 или повеќе часа на работа. При тоа во главно оставаме недовршена работа, напнати сме сето време, неефикасни и нерасположени. Не мора така да биде …

Забавете го темпото и бидете присутни во сегашното време – работејќи полека и константно, со полна свест за она што го работиме, ќе го ја завршиме работаа еднакво брзо, со минимални грешки, но ќе се чувствуваме подобро и поодморено потоа.

Поставете ги границите – научете да кажете не. Тоа ќе Ве спаси од многу непријатни ситуации во иднината.

Дишете длабоко во текот на целиот ден – кога вдишувате длабоко, внесувате повеќе кислород, и на тој начин ја активирате енергијата во телото.

Внесете природа во работниот простор – окружете се со цвеќе кое има силно влијание на човековата потсвест. Еден обичен букет може да Ви го поправи расположение и елиминира стрес.

Медитирајте – медитацијата го опушта Вашето тело и произведува побавни мозочни таласи кои се слични на состојбата сон и притоа многу ефективно ја намалува тензијата.

Сменете ги навиките – наместо кафе, напијте се чај! Најдете начин да се движите во текот на цел ден. Одете по скали наместо со лифт. Пијте на секој еден час чаша вода. Сменете ги навиките во исхраната.

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...