Почетна / Совети за здравје / Исхрана против стареење

Исхрана против стареење

Секојдневниот живот стана премногу динамичен и во постојан расчекор со природата. Се живее на преработена храна богата со вештачки додатоци, се употребуваат големи количини на лекови, а физичка активност ретко се применува. Сето ова придонесува за намален имунитет, губење на мускулната маса и намалена способност на организмот да се справи со ефектите на предвременото стареење. На овој начин се намалува квалитетот и должина на животниот век.

Храната која ја зголемува киселоста во организмот ( месо, млечни производи, рафинирани јаглехидрати и целата индустриска храна ) во големи количини може да биде штетна, бидејќи предизвикува многубројни заболувања.

Исхраната против стареење подразбира сложени јаглехидрати, како што се интегралните житарки, семките, зеленчук и овошјето. Овие намирници ни помагаат на различни начини. Богати се со влакна, па можат да пружат поддршка во борба со опстипација(затвор), хемороиди, чир, цревни болести, висок притисок, рак на дебелото црево …

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...