Почетна / Здравје и исхрана / Храна за пролет

Храна за пролет

Како да го подобрете расположението и да уживате во сонцето и во убавото време и да бидете супер расположени?

Пролетта е тука, на Вас е да излезете надвор и да го дишете воздухот. Само, проблемот е ако се чувствувате премногу уморно. Тоа е честа појава после зимскиот период кога многу луѓе се исцрпени и лошо расположени. Ваквото расположение лесно може да се смени со правилната исхрана.

Потребно е да консумирате храна која е богата со витамини А, Б и Е, како и омега 3 масни киселини.

Јадете го свежото овошје и зеленчукот, јатките, целите житарки, зелен зеленчук, банани и зачини кои делуваат стимулативно на нервниот систем како што на пример циметот. Намалете го внесувањето на шеќерот и кафето, а на крај уживајте во природата и поред лошото расположение бидете на сонце.

Проверете и

CoQ10 – ПОДДРШКА ЗА ЗДРАВ СРЦЕВ МУСКУЛ И ПОВЕЌЕ ЕНЕРГИЈА ЗА ОРГАНИЗМОТ

Што е CoQ10? Коензимот Q10 е природен нутриент есенцијален за живот и здравје на секоја ...