Почетна / Совети за здравје / Едноставен трик за намалување на болката

Едноставен трик за намалување на болката

῎Свесноста на ситуацијата може да има ефект на аналгетик῎ кажува доктор Дарен Вајсман. Научете како да го намалите стресниот одговор на болката.

Резултатите на најновите студии покажуваат дека луѓето кои во текот на две недели седум минути во текот на денот ја практикувале ова метода, кај нив значајно се намалил стресниот одговор на болката.

Следете ги овие три чекори:

Прифатете ја болката. Набљудувајте го интензитетот на болката и емоциите, било да се работи за стресот, тагата или фрустрацијата.

Запрашајте се што најпрво би почувствувале. Замислете дека ги спроведувате тие емоции – јас сум во мир со моето тело.

Вежбајте секојдневно. Со текот на времето, таа позитивна реакција на стресот ќе Ви премини во афтоматска и ќе го потикни процесот на оздравување од внатре.

 

 

Проверете и

Ги спречува и третира инфекциите на уринарниот тракт

Боровинките се најпознати во помагање, спречување или лекување на инфекциите на уринарниот тракт . Овие ...