Почетна / Здравје и исхрана / Добредојдовте во светот на кафето!

Добредојдовте во светот на кафето!

Постојат два основни вида на кафе, Арабика и Робуста. Разликите помеѓу нив се во цената, вкусот и одгледувањето.

coffea-arabica

КАФЕТО АРАБИКА БАРА суптропска клима, висока надморска височина, богата почва, влага, сенка и големо внимание. Вкусот на кафето Арабика е јасно посладок и помек, чист, со тонови на овошје и плодови и повеќе ароматичен.
robusta-bowl
РОБУСТА ИМА остар и горчлив вкус и содржи двојно повеќе кофеин. Таа се меша со Арабика поради цената и повеќе крема, но со тоа се жртвува вкусот.
Општо гледано Арабика кафињата се најдобрите, најценетите и најскапите.

robusta-and-arabica-bean
Ројтем Дооел или претставниците на брендот Elitte, ви овозможуваат да уживате во најдобрите Aрабика кафиња од светот по ваш вкус.

Проверете и

CoQ10 – ПОДДРШКА ЗА ЗДРАВ СРЦЕВ МУСКУЛ И ПОВЕЌЕ ЕНЕРГИЈА ЗА ОРГАНИЗМОТ

Што е CoQ10? Коензимот Q10 е природен нутриент есенцијален за живот и здравје на секоја ...