Почетна / Совети за здравје / Дали козметичките производи се полни со отрови?

Дали козметичките производи се полни со отрови?

Кога станува збор за отрови кои се наоѓаат во козметичките производи за убавина, не би требало да се прашувате кој од нив се наоѓа во вашата шминка и препарати за нега на лице и тело, туку кои од нив не се наоѓаат во нив! Катеј Дено, шминкерка која долги години работи со славни личности, напоменува дека штетните состојки во шминката се многу распространети.

 

За жал, отровите се наоѓаат во многу производи кои жените ширум светот ги користат. Она го причинува вистинска паника е тоа што над 10 илјади отровни состојки се наоѓаат и во производите за коса и кожа!

“Ако на производите не пишува “без отрови” или “сто посто природно, тогаш во 80% од случаите производите содржат барем еден отров во себе”, нагласува Дено. Информациите за отровите во козметичките производи кои неодамна се појавија ги уплашија сите жени ширум светот. Стручњаците тврдат дека нема место за паника –  доволно е да ја читате декларацијата и за себе да ги бирате најздравите производи.

Проверете и

8 работи за водата кои сигурно не ги знаевте

Во лажичка вода има толку молекули колку што има лажички вода во Атлантикот. Атлантскиот океан ...