Почетна / Здравје и исхрана (page 33)

Здравје и исхрана

Здравствени придобивки од Пробиотик јогуртот во летниот период

Денес луѓето  се сè повеќе ориентирани кон употреба на безбедни и функционални прехрамбени производи, кои го зајакнуваат имунитетот и ја подобруваат  целокупната физичка и психичка состојба. Употребата на вакви производи во текот на летниот период е од уште поголема важност поради високите температури и зголемениот  ризик од појава на бактерии во храната кои можат да го пореметат  цревниот баланс и ...

Повеќе »