Почетна / Фитнес и аеробик / Beжба за бицепси и различни мускули од горниот дел на телото

Beжба за бицепси и различни мускули од горниот дел на телото

Во оваа вежба се вклучени сите муслули на рацете, а најногу бицепсите, подлактиците и рамената. Доколку ја повторувате оваа вежба во повеќе серии ќе имате подобри резултати. Исто така со оваа вежба ги зацврстувате и вашите стомачни мускули.

При изведување на вежбата држете ги рацете исправени. Оваа вежба има повеќе варијации во зависност од растојанието кое го држите помеѓу рацете додека ја изведувате и со тоа влијаете кон зацврстување на различни мускули.

Автор: Иле Маркоски

https://www.facebook.com/ilemarkoski

Проверете и

Што треба да се јаде пред и после вежбање

Доколку внимаваме на тежината и оджување на витката линија, некогаш исклучивото практикување на редовна физичка ...