Почетна / Рецепти / Бадникова погача со паричка

Бадникова погача со паричка

На Бадник, пред изгревањето на сонцето на Балканот постои традиција за месење на погача.
Погачата се меси од бело брашно, со вода, без квасец.
Погачата се добива од непарен број на развлечени листови на кори од тесто во кои се обвиткува една метална паричка.

 

Проверете и

Креативни и здрави оброци јајце +пиперка- совршена комбинација

Во овој период од годината црвените пиперки се одличен додаток на секој ваш оброк. Па ...