Почетна / Совети за здравје / 8 работи за водата кои сигурно не ги знаевте

8 работи за водата кои сигурно не ги знаевте

  1. Во лажичка вода има толку молекули колку што има лажички вода во Атлантикот.
  2. Атлантскиот океан брои 23% вкупна површина морска вода, додека Тихиот океан 48%.
  3. Бизоните никако не можат да потонат без разлика колку се тешки. Нивната глава, грб и опашка секогаш се над вода.
  4. Едно од чудата што доведе до канонизација на Св. Брижит во Ирска во 16 век беше нејзината способност да направи пиво од вода за капење за свештеници.
  5. Water Pump, Dead Fish, All American се три имиња за основен стил на ракување.
  6. За прослава на Нова Година во Камбоџа користење пиштол на вода е незаконски.
  7. Спрема оксфордскиот речник глаголот ‘to leep’ (нема превод во обичниот речник) значи да се мие нешто со кравјо млеко и вода.
  8. Истражувањата покажуваат дека златните рипки повеќе помнат ако се во ладна вода, отколку во топла.

Проверете и

Први симптоми на остеопороза

Остеопорозата е болест во која доаѓа до губење на коскената маса и без никакви симптоми. ...