Почетна / Фитнес и аеробик / 7 потези за убави раце

7 потези за убави раце

Победи ги недостатоците на рацете за 20 минити

Не треба да кревате  големи тежини за да ги победите недостатоците на рацете. За да ви помогнеме да добиете елегантни обликувани раце на време за топ сезоната, го прашавме Мајкал Олајиде ко-сопственик на Воздухопловното ХПЦ студи во Њујорк, за секојдневието со малку опрема и високи бенефиции. И тоа зема само 20 минути.

 

 

2

Седум-чекорниот  тренинг, базиран на Олајиде тренигот, не бара ништо повеќе од вашата телесна тежина, скок со јаже, и сет од 1 до 2 фунти тежина од страна. Започнете со прекокнување јаже, кои им помага на „гумите“ околу вашите мускули на рацете. „На овој начин не е потребно многу тежина за да се постигнат резултати,“ објаснува Олајиде. Наместо на пребројување на повторувањата, ќе ги бороите секундите за лесно следење на рутината, која ги напаѓа мастите на мускулитe.

43

Направи го секој потег по ред без одмор за 60 секунди (или додека вашите мускули на рацете се исцрпени), а потоа повторете ги двапати повеќе. Правејќи ја три пати неделно, оваа рутина ќе ги оформи твоите раце од рамната па се до прстите за помалку од еден месец.

Проверете и

Што треба да се јаде пред и после вежбање

Доколку внимаваме на тежината и оджување на витката линија, некогаш исклучивото практикување на редовна физичка ...