Почетна / Активен живот / 6 Нутриенти најпотребни за жените

6 Нутриенти најпотребни за жените

 • Витамин B6– го регулира расположението , апетитот и спиењето
  vitamin-b6
 • Витамин B12– го регулира расположението , апетитот и спиењето
  vitamin-b12-foods_autism-soveritas-com_
 • Фолна киселина– ги спречува мозочните и спиналните деформации во првите недели од бременоста+ низок ризик од рак на дебелото црево
  images1724249_ax
 • Витамин D3  – ги зацврстува коските , забите, мускулите, штити од автоимуни болести + заштита од појава на рак на дојката и рак на јаjниците

  vitamin-d-high-foods

 • Calcium– Ги редуцира PMS симптомите + го поддржува крвниот притисок
  foods-rich-in-calcium
 • Железо: соодветна функција на мозокот, ги регулира енергетските нивоа , спречува појава на анемија
  iron-rich-foods1

Проверете и

Жито Маркети е нов Трговски Партнер на Lyoness во Македонија

Успешниот македонски ланец Жито Маркети стана нов Cashback Card партнер на интернационалната Куповна Заедница Lyoness. ...